Genel Tanıtım
İnsan vücudu bazı besinleri sindirse de bazılarını tam olarak sindiremiyor. Bu besinlere karşı alerji oluşmuyor, fakat vücut alınan besinleri sindiremediği için yorgunluk, migren, uyku, karın şişkinliği, Kilo alma veya verememe, kabızlık gibi reaksiyonlar veriyor. Gıda intoleransı olarak tanımlanan bu durum basit bir test ile kolayca öğrenilebiliyor.
- Kronik yorgunluk, halsizlik, gaz ve şişlik hissi, metabolizma yavaşlaması, kabızlık, ishal gibi durumlar sık olarak görülür.
- Kişinin aynı gıdayı düzenli tüketmesi durumunda bağırsak sendromu, cilt hastalıkları (egzama) ortaya çıkabilir.
- Ayrıca kronik demir eksikliği, diyabet, astım, kilo verememe, şişmanlık, depresyon gibi birçok kronik hastalık da gelişmeye başlayabilir.
- Özellikle, kilo sorunu olan kişilerin de gıda intolerans testi yaptırmalarını önermekteyiz.
Sürekli yorgun bir ruh hali içindeyseniz ve nedenini bir türlü çözemiyorsanız ya da sürekli diyet yapıp hiç zayıflayamıyorsanız gıda intoleransına sahip olabilirsiniz. Bunu öğrenmenin en kolay yolu ise gıda intoleransı testi yaptırmak.
Bağırsak florasının bozulmuş olması, kullanılan ilaçlar ya da daha önce yapılan yanlış diyetler intoleransa yol açıyor. Vücuttaki bazı enzimlerin yokluğu da vücudun böyle bir tepki vermesine neden olabiliyor.
Tanı Yöntemleri
Kronik yorgunluk, migren ağrıları ve sürekli uyku hali bulunan kişilerde gıda intoleransından şüphelenilebiliyor. Ayrıca sürekli diyet yaptığı halde kilo veremeyen hastalar da gıda intoleransı yönünden değerlendirilebilir.
Bio Biyofrekans test, Almanya’da geliştirilmiş bir teknoloji olmakla birlikte Avrupa, Rusya ve Amerika’da 35 yıldır uygulanan, Türkiye’de ise geçmişi daha yeni olan bir test ve terapi yöntemidir.
Açıklama ; Dünyadaki canlı ve cansız tüm nesnelerin kendine özgü frekansları var, ve birer elektromanyetik alan oluşturuyorlar. Süt, yumurta, peynir, buğday gibi besinlerin de kendilerine özgü frekansları var, ve bu gıdalara karşı intoleransı olan kişilerin vücuduna girdiklerinde metabolizmanın titreşim ahengini bozuyorlar. Bu da çeşitli hastalıklara neden oluyor.
Biorezonans ise, bu besinlerin vücuttaki düzeni bozan frekansını düzenlemeyi hedefleyen bir teknik. Biorezonans terapileri sonrasında hücrelerin bilgi alışverişi eski düzenli haline kavuşuyor ve hastalıklara sebep olan bu yabancı frekanslar bedenimizden atılmış oluyor.
Biorezonans test ve terapilerinin başka bir avantajı ise yaş sınırının olmaması; her yaşta uygulanabilir olmasıdır.
Nüfusun %45-%50’sinde mevcut olan gıda intoleransı, pek çok rahatsızlığın temelinde yer almaktadır. Gıda intolerans testi yaptırmaya karar verdiğinizde aynı zamanda geniş kapsamlı bir Vücut taramasını ”Bio Check -up”da beraber yaptırmış olacaksınız.
→ SEBZELER (ör. domates, mantar, soğan, maydanoz…)
→ MEYVELER (ör. çilek, elma, incir, muz…)
→ ETLER (ör. dana eti, kuzu eti, tavuk eti…)
→ BALIKLAR (ör. palamut, ton balığı, somon…)
→ SÜT ÜRÜNLERİ (ör. peynir, yoğurt, tereyağı, krema…)
→ YUMURTA VE ÜRÜNLERİ (ör. yumurtanın beyazı, yumurtanın sarısı, krema…)
→ HUBUBATLAR (ör. buğday, gluten, çavdar, mısır…)
→ KURU YEMİŞLER (ör. yer fıstığı, susam, ceviz, fındık…)
→ BAHARATLAR (ör. kekik, nane, zencefil, tarçın…)
→ İÇECEKLER (ör. çay, kahve, kakao, alkol…)
→ DİĞER GIDALAR
Bu testin sonucunda hastanın hangi besine hangi seviyede ne kadar duyarlı olduğu ortaya çıkıyor. Hasta, her besine karşı duyarlılık aynı seviyesine sahip olmayabiliyor. Bazı besinlerin tüketilmesi sonucunda deri hastalıkları meydana gelirken, bazıları ise daha hafif belirtilere sahip olabiliyor.